Om oss

Vi startade bolaget i augusti 2018 då vi, Roger Tiefensee och Elisabeth Andersson, köpte utrustningen från Trosa Musteri. Det var ett fantastiskt äppelår så vi fick snabbt fixa alla praktiska saker och börja musta direkt. Vi var ute på flera marknader och mustade åt både nya och gamla kunder som tidigare använt sig av Trosa Musteri.

2020 certifierade vi musteriet ekologiskt så vi kan nu musta ekologisk frukt från våra egna odlingar och från kunder med ekologisk frukt, som vill kunna sälja sina produkter som ekologiska.

Sörmland är ett rikt äppellandskap med flest unika äppelsorter i Sverige. Sörmlands Musteri bygger vidare på denna stolta historia genom att musta äpplen från gods, gårdar och trädgårdar.
I vårt musteri kallpressar vi ca 2 kg nyskördade äpplen till varje liter must. För att musten ska få ökad hållbarhet värmebehandlar vi den skonsamt. Då äppelsorterna varierar kan också smak och färg variera något mellan olika förpackningar, men vi garanterar alltid en välsmakande must gjord på naturliga råvaror.

Från odlingen på Tuna
SE EKO-01
Svenskt Jordbruk